Educatie

Als Historische Vereniging Oud Heiloo ontvangen graag basisschoolklassen, de groepen 6, 7 en 8, in de Oudheidkamer.

Daar hebben wij onder andere:

- De permanente tentoonstelling 4000 jaar geschiedenis van Heiloo met o.a. beeld- en geluidsopnames.
   
- Sinds een paar maanden zijn wij in het bezit van de originele Veilingklok uit de Oude Veiling van Heiloo.Wij zijn hem nu nu aan het restaureren, zodanig dat de veiling klok weer volledig functioneert. Binnenkort wordt de klok opgenomen in de permanente expositie en kunnen wij met name de jeugd een stukje historie tonen en ook daadwerkelijk laten beleven over Heiloo als belangrijk tuinbouwdorp.
   
- Wisselende exposities: Momenteel hebben we de expositie over 50 jaar BUK- BUK en Ypestock. In het najaar openen wij de expositie 75 jaar
Vrijwillige Brandweer Heiloo.
   
- Daarnaast verzorgen wij, op aanvraag, op woendagmorgen een rondleiding in het Huis Nijenburg. Voor de leerlingen hebben we vragenlijsten gemaakt die ze tijdens of na de rondleiding kunnen invullen.
   
- Het hele jaar door houden wij ook wandelingen door het dorp: zoals b.v. in april een oorlogswandeling: wat speelde zich in de 2e wereldoorlog allemaal af in Heiloo en waar gebeurde dat? Of een rondleiding door het centrum van Heiloo om te zien wat er in de loop der jaren is veranderd in het dorp.
Deze wandelingen worden ingeleid met een presentatie in de Oudheidkamer.
 

Voor meer infomatie kunt U kontakt opnemen met de Historische Vereniging Oud Heiloo, Marion Ouwendijk tel . 06-52220345 (m.ouwendijk@kpnmail.nl) of via www.oudheiloo.nl